BlogoftheBiker.com Logo

Friday, November 15, 2013

Bonneville Adventure Unfolds

Bonneville Adventure Unfolds:

Next run was 139.5. That’s when I realized I was getting close to the record of 142.7mph. All of a sudden the game changed, and I had a mission. I spent the next two days tuning and returning to check in. I needed to carve out faster times with each pass. On the last day, mechanics, salt conditions, wind and air denisity came together for a record run of 143.57mph, and a back up run of 146.54mph for an average record of 145.05mph in the 1650cc MPF class. An AMA Land Speed record, not bad for a stocker!
SATYAride2
- See more at: http://www.bikernet.com/pages/Bonneville_Adventure_Unfolds.aspx#sthash.2lkA7xJr.dpuf

Satya's Land Speed Record Bike

IMG_2987-low.jpg (1000×562):

Tuesday, November 12, 2013

Eastern Fabrications | mychopper.RO

Eastern Fabrications
featured
Daca la prima vedere am avut ceva emotii, zic, taci ca am gasit pe unii de prin zona cand am vazut “eastern”, s-a dovedit ca era vorba despre alt est, cel al Americii, ceva mai sus de New York si anume in Branford CT.
 
…aici locuieste domnul Lock Baker, de fapt de ce sa mint, n-as baga mana-n foc ca aici locuieste dar cel putin are atelierul in apropiere de Branford.
  
CV-ul lui Lock Baker pe scurt.
nascut in ’79 in Washington DC, mutat in Fairfield CT in copilarie, unde a si locuit o vreme, scoala pe la Milbrook unde s-a indeletnicit cu arta desenului, picturii si scenografie, a urmat apoi un curs de sudura TIG la Lincoln Electric in Ohio dupa care a infiintat Eastern fabrications LLC perioada in care s-a ocupat mai mult de biciclete invatand cum vine toata treaba asta cu doua roti; dupa, a urmat Connecticut College in New London CT; in perioada studentiei a trecut de la biciclete la motoare (probabil nu era cine stie ce popular calare pe bici); la putin timp dupa absolvire domnu’ Lock s-a mutat intr-un mic atelier din sus mentionatul Branford unde a inceput  chopperitul; dupa 4 ani in micul atelier a trecut la un altul ceva mai mare la doar cativa km distanta unde, lucreaza si astazi.
de ce am tinut sa va dau ceva detalii din categoria “cine este Lock si ce vrea el”?
Simplu.
Vorbeam intr-un articol anterior, despre cei de la Kootenay Motorcycle Art, de faptul ca chopperitul asta sau customizarea, cum vreti, e o arta in sine. Ei bine, poate atunci am fost influentat si de numele pe care si l-au ales cei de la KMA.
De aceasta data insa nu mai e niciun dubiu.
In mod clar vorbim de ARTA.
si de un ARTIST
LOCK BAKER
nu intamplator am zis UN artist, pentru ca la motoarele iesite pe poarta atelierului EFAB nu lucreaza decat o singura persoana; ati ghicit el e!
…si ce daca Eastern Fabrications scoate pe usa un motor pe an? eu zic ca e chiar prea putin…o sa vedeti daca n-o sa-mi dati dreptate.
Am vorbit mult. E un paradox sa ramai cu gura cascata si sa vorbesti ca o moara stricata in acelasi timp. Poate sunt eu mai entuziast in dimineata asta, poate sunt prea usor impresionabil…
Va las pe voi sa hotarati in timp ce frunzariti  pozele cu, si nu cred ca ma hazardez cand spun, lucrarile de arta ale lui Lock Baker sub brandul EFAB -- Eastern Fabrications.

+++

STEEL BUTTERFLY

  

+++

WHITE LINE NIGHTMARE

    

+++

INTERSEPTOR

    

+++

FLASH IN THE PAN

    

+++

SCOTT’s BIKE

       

+++

SPEED FETUS

       
spuneti-mi va rog ca am exagerat in introducerea acestui articol…